Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарна допомога для жителів і переселенців у Щасті

12.07.2016

З 11 липня в місті Щастя Луганської області знову відкрився пункт видавання гуманітарної допомоги Штабу Ріната Ахметова. У перший день після відновлення роботи волонтери видали продуктові набори 390 жителям.

«Вперше продуктові набори в Щасті Гуманітарний штаб доставив у серпні 2014 року. Там багато переселенців з усієї Луганської області, їх кількість збільшувалася з кожним загостренням ситуації в регіоні. Містечко і його околиці також неодноразово опинялися під обстрілами, були серйозні перебої з продуктами харчування. Гуманітарної підтримки там і зараз потребують багато людей. Наш пункт видавання буде продовжувати роботу протягом тижня», – розповіла Наталя Баришпольська, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Перші 2 тисячі продуктових наборів жителям Щастя Штаб доставив наприкінці серпня 2014 року. Допомога видається місцевим жителям і переселенцям найбільш соціально незахищених категорій. «Продуктові набори зараз є величезною підтримкою для нас. Мій син – інвалід першої групи, лежить. Велика частина пенсії йде на придбання дорогих ліків. Оскільки я доглядаю за сином і не працюю, гуманітарна допомога необхідна для нас», – розповідає мешканка міста Тетяна.

На сьогодні жителям Щастя Штаб видав уже понад 29 тисяч продуктових наборів, 1,5 тисячі з яких – для малюків віком до 35 місяців.

Пункт видавання Штабу в Щасті працює за адресою: вул. Миру, 10, у приміщенні місцевого Будинку культури. Набори можна отримати з 09:00 до 14:00.

Станом на 12 липня 2016 року Штаб Ріната Ахметова всього видав понад 8 млн 823 тис. дорослих і дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.