Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гаджетозалежність у дітей та формування мотивації до навчання: як пройшла онлайн-зустріч з батьками

12.04.2024

11 квітня прийомні батьки, опікуни, вихователі ДБСТ, усиновлювачі та патронатні вихователі зібралися на черговий онлайн-захід «Теплі зустрічі», організований Фондом Ріната Ахметова, щоб обговорити дуже важливу й актуальну проблему, як використовувати гаджети для успішного навчання дітей.

Під час зустрічі спікерка – освітня експертка, вчителька української мови й літератури Катерина Тимошенко розповіла про роль гаджетів у процесі навчання, про користь та шкоду від них, про позитивні й негативні наслідки діджиталізації у підходах до виховання та навчання.

Освітня експертка пояснила, як розпізнати ознаки гаджетозалежності у дітей і надала батькам поради, як з цим боротися та як мотивувати дітей до навчання.

Окрім педагогині, ще виступила мама-вихователька дитячого будинку сімейного типу Лариса Мусієнко, яка поділилася своїм досвідом виховання дітей, історіями та фотографіями своєї родини. Вона розповіла, як діти навчаються, які гаджети використовують для навчання, як вони проводять дозвілля.

Своєю щирістю та відвертістю мама-вихователька надихнула інших учасників теж виступити та поділитися своєю ситуацією щодо навчання та гаджетозалежності своїх дітей.

Учасники «Теплих зустрічей» мали можливість не лише почути важливу та корисну інформацію, а також обмінятися порадами та заручитися підтримкою одне одного.

Відгуки учасників зустрічі:

«Дякую за такий цікавий і змістовний вебінар, за таку теплу, майже сімейну атмосферу, позитивний настрій. З кожної такої зустрічі завжди черпаєш для себе якусь корисну інформацію і впевнюєшся в тому, що колись зробила для себе правильний висновок, що кожна дитина заслуговує на щасливе дитинство і має зростати у люблячій родині»

«Дякую! Вчителька ‒ чудова спікерка, хотіла б, щоб моїх дітей навчали такі вчителі. Фонду щира подяка за підтримку!»

«Дякуємо за змістовну та інформативну зустріч, за спілкування та обмін досвідом!»

«Дуже сподобався вебінар, корисно та цікаво. Всім щиро дякую!»

«Дякую за дуже корисну інформацію. Чекаємо на наступні зустрічі!»