Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Енергетики ДТЕК повернули світло в Авдіївку

05.02.2017

Сьогодні, 5 лютого, енергетикам ДТЕК вдалося відновити пошкоджені лінії електропередачі під Авдіївка. Завдяки цьому є світло в Авдіївці, електропостачання – в Авдіївського коксохіму й Донецької фільтрувальної станції. Тепер фільтрувальна станція готова до запуску. Про це повідомили в прес-службі ДТЕК.

«Із самого ранку 5 лютого 3 бригади енергетиків ДТЕК виїхали на роботи на три різні ділянки ліній електропередачі – Макіївка-АКХЗ №№ 1 і 2. Цими лініями подається електроенергія на Авдіївку, Авдіївський коксохімічний завод і Донецьку фільтрувальну станцію.

Після розмінування ділянок під ушкодженнями енергетики виконали необхідні роботи та о 16:01 змогли подати напругу на лінію Макіївка-АКХЗ-№ 2. Ця лінія живить Авдіївку, Авдіївський коксохімічний завод і Донецьку фільтрувальну станцію. Тепер у місто повернулося світло», – розповіли в прес-службі.

Нагадаємо, що дві високовольтні лінії електропередачі 110 кВ були повністю знеструмлені з 29 і 30 січня. Авдіївський КХЗ, який забезпечує Авдіївку теплом, був без електропостачання упродовж майже 5 діб. Також була знеструмлена й Донецька фільтрувальна станція, розташована під Авдіївкою. Вона забезпечує водою, крім 16 тисяч жителів Авдіївки, частину Донецька, Ясинуватої, а також жителів Красногорівки, селищ Верхньоторецька, Василівки, Спартака.

3 бригади енергетиків щодня виходили на небезпечну роботу для відновлення зруйнованих ліній електропередачі під Авдіївка. Щодня «режим тиші» порушувався, й обстріли припиняли будь-які роботи. Прицільний обстріл вчора, 4 лютого, став найнебезпечнішим останнім часом для бригади енергетиків, яка працювала безпосередньо під вогнем. Щоб врятувати від темряви й холоду інших, енергетики ризикували власним життям.

Станом на 18:00, 5 лютого, через безперервні бої знеструмлено ще 21 населений пункт у Донецькій області в Ясинуватському, Артемівському, Дебальцевському, Новоазовському, Бойківському, Шахтарському районах. Безперервні бойові дії не дають можливості енергетикам відновити там електропостачання.

Сьогодні о 2:25 хвилин енергетики ДТЕК Донецькобленерго змогли повернути світло в Сартані й селах Павлопілля, Талаківці, Калинівці, Пищевику, Лебединському, які також були знеструмлені через обстріли о 23:03 4 лютого.