Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога попри небезпеку: мешканці прифронтової Красногорівки отримали продуктові набори від Фонду Ріната Ахметова

23.10.2023

Красногорівка — це місто за кілька кілометрів від Донецька, поруч з лінією фронту. Постійні обстріли, значні руйнування, критична гуманітарна ситуація — це щоденні реалії тих, хто досі залишається тут. У кожного є на те свої вагомі причини, і продовольча підтримка вкрай необхідна для того, щоб допомогти цим людям вижити і вистояти. Днями Фонд Ріната Ахметова передав для них набори з харчовими продуктами першої необхідності.

«Доходів немає. Ціни самі знаєте, які. Тому звісно, що гуманітарна допомога потрібна, дуже. Дякуємо, що приїжджаєте. Що не забуваєте про нас», — говорить місцева мешканка.

Люди гуртуються, допомагають один одному. Приміром, жінка просить ще один продуктовий набір для сусідки, яка вже місяць прикута до ліжка. Тим, хто не може дійти до точки видачі, волонтери заносять коробки з продуктами самі.

«Янголи хай вас бережуть і допомагають вам. А ви допомагаєте нам. Дякуємо вам велике. Ми чекаємо на мир. Хочемо, щоби сонечко світило, щоби ми посміхалися всі. Щоб діти були здорові й живі, ходили до школи, у футбол на стадіоні гуляли й кричали на всю вулицю», — мовить місцева мешканка, ледь стримуючи сльози.

Про життя українців на лінії фронту — дивіться на YouTube Фонду Ріната Ахметова: https://youtu.be/Us2ax81FwAI

У кожному наборі, який отримують місцеві мешканці — продукти тривалого зберігання: макаронні вироби, цукор, сіль, борошно, крупа, консервована квасоля, соняшникова олія, тушковане м‘ясо, паштет і печиво.

З початку повномасштабної війни Фонд спрямував понад 293 тисячі продуктових наборів для мешканців Донецької області та тих, хто тимчасово евакуювався з регіону.

З 2014 року Фонд передав для мешканців України 13 млн продуктових наборів. За цей час допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

З питань отримання продовольчої допомоги територіальним громадам звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU